MENÚ
TROBA’T AL FOTOMOSAIC
SOLIDARI

Vas enviar una o diverses fotografies per formar part de l'obra "Mirades des del confinament"? Aquí tens l'oportunitat de buscar-te dins del gran fotomosaic.

Vas enviar una o diverses fotografies per formar part de l'obra "Mirades des del confinament"? Aquí tens l'oportunitat de buscar-te dins del gran fotomosaic.

Mirades des del confinament, què és?
  • Homenatge

  • Cultura

  • Art

  • Obra col·lectiva

  • Solidaritat

MIRADES DES DEL
CONFINAMENT

"Mirades des del confinament" és un homenatge a la solidaritat col·lectiva que impulsa Òmnium Cultural amb la col·laboració del Festival Cruïlla, vinculat a la situació derivada de la Covid-19. És una obra d’art dirigida per l’artista Joan Fontcuberta i destinada a perviure com a testimoni de la solidaritat, la determinació i la perseverança de la gent. L’obra quedarà instal·lada de forma permanent en un mur de 50 metres a la ciutat d’Igualada, epicentre del primer brot de la Covid-19.

Mirades des del confinament interpel·la la ciutadania a participar-hi amb imatges que mostrin què fan a les seves llars durant el confinament.

Joan Fontcuberta ha creat aquest fotomosaic a partir de les fotografies de qui hi ha volgut contribuir per formar aquesta gran obra artística i col·lectiva. Les 64.000 imatges rebudes, mirall dels petits i grans gestos vam fer durant el confinament, formen 11 fotografies que representen col·lectius que han sigut i són protagonistes d’aquesta situació adversa i incerta davant la qual han donat una única resposta: ser-hi i ser solidari.

L’obra és un homenatge a la solidaritat col·lectiva que ha emergit i segueix emergint, fruit d’aquesta crisi social i sanitària. Una solidaritat que ens ha permès demostrar que, amb la força de tots i totes, ens podem tornar a aixecar i seguir endavant.

Cadascuna de les persones representades al fotomosaic escriu en llengua de signes les lletres que formen la paraula SOLIDARITAT.

"Mirades des del confinament" ha nascut perquè recordem que cada gest és indispensable, que tots som una peça fonamental per teixir aquesta gran xarxa de solidaritat, i perquè no oblidem que la força d’un país és la seva gent.

Veure video
Veure video